Σωτηρία με τη βοήθεια ενός πολέμου!

Naomi Klein

Naomi Klein

Naomi Klein, το Δόγμα του Σοκ.

«Μια ένοπλη σύρραξη ανάμεσα σε έθνη μάς προκαλεί φρίκη. Όμως ο οικονομικός πόλεμος δεν είναι καλύτερος από μια ένοπλη σύρραξη. Είναι σαν μια χειρουργική επέμβαση. Ένας οικονομικός πόλεμος είναι ένα παρατεταμένο βασανιστήριο. Και οι καταστροφές του δεν είναι λιγότερο τρομακτικές από εκείνες που περιγράφονται στη βιβλιογραφία για τον καθαυτού αποκαλούμενο «πόλεμο». Δεν πιστεύουμε σε κανένα από τα δύο, επειδή γνωρίζουμε τις θανατηφόρες επιπτώσεις τους. […] Το κίνημα εναντίον του πολέμου έχει καλές προθέσεις. Προσεύχομαι για την επιτυχία του. Όμως με κατατρώει ο φόβος ότι το κίνημα θα αποτύχει αν δε φτάσει στη ρίζα του κακού: την ανθρώπινη απληστία»! [Μ. Γκάντι, Non violence, στο The Greatest Force, 1926].

About Φραπεδόμαγκας

Λατρεύω τον καναπέ. Δε μπορώ να ζω χωρίς αυτόν! Πάντα συντροφιά με τον φραπέ. Είναι το όπλο μου για να αλλάξω την σάπια κοινωνία.
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged . Bookmark the permalink.

1 Responses to Σωτηρία με τη βοήθεια ενός πολέμου!

  1. Ο/Η Φραπεδόμαγκας λέει:

    εκπληκτική ανάρτηση από το αριστούργημα της Naomi Klein. Ο άνθρωπος χρησιμοποιείται ως αντικείμενο για την επίτευξη πολιτικών, κομματικών στόχων! Τι σχέση έχει αυτή η τακτική της «Ελεύθερης» οικονομίας ή αλλιώς, της Οικονομίας της Αγοράς με το Πρωταγορικό «Παν μέτρον Άνθρωπος»; Ποια σχέση έχει;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε